info

Samen met musici van Collegium Vocale Gent en enkele vrienden-mecenassen waaronder erevoorzitter Carol van Wonterghem, richtte de Belgische dirigent en Italiëliefhebber Philippe Herreweghe in 2001 de “Accademia delle Crete Senesi” op.
Als antwoord op de drukke concertpraktijk tijdens het seizoen groeide dit jaarlijkse zomerfestival ten zuiden van Siena uit tot een sfeervolle en inspirerende ontmoetingsplaats voor musici en publiek.

Sinds 2017 is het festival een organisatie van Collegium Vocale Gent.

 

De concerten vinden plaats in kleinere maar prachtige kerken, abdijen en pievi die worden uitgekozen omwille van hun adequate akoestiek voor de werken op het programma.

Op droomlocaties als Santo Stefano (Castelmuzio), Sant’Anna in Camprena (Pienza) of San Francesco (Asciano) laat de Crete Senesi zich voor uitvoerders en luisteraars ontdekken als één van de mooiste en best bewaarde regio’s van Europa, dichtbij bekendere steden als Firenze, Siena, Montepulciano of Montalcino, en midden in een van de meest prestigieuze Italiaanse wijnstreken.
Het internationale niveau van uitvoeringen en het volmaakte huwelijk tussen prachtige landschappen en een cultuur die teruggaat op de Etrusken, maken van het festival een uniek gebeuren voor het Italiaanse en internationale publiek.
Naast concerten met topsolisten en ervaren musici uit eigen ensembles stelt Collegium Vocale Crete Senesi zich ook tot doel kansen te geven aan nieuw talent. Het programma is breed maar hoogstaand en omvat vijf eeuwen hedendaagse muziek die u kan horen in een vernieuwende en verfrissende aanpak.

Philippe Herreweghe

TRANSPORT

luchthavens

 • Firenze
 • Perugia
 • Pisa
 • Roma

lokale taxi

 • +39 338 186 87 98
 • +39 347 367 43 72
 • +39 335 656 54 77

treinen

Dichtsbijzijnde treinstations:
 • Asciano (Monte Oliveto Maggiore)
 • Buonconvento
 • Chiusi
 • Siena
 • ferroviedellostato

KAART


DINERS

Voor elk avondconcert wordt u een gratis aperitief aangeboden, op het plein aan de ingang van de concertlocatie.

Na elk avondconcert kan u intekenen op een diner. In een conviviale Italiaanse sfeer kan u aan lange tafels aanschuiven en napraten met andere muziekliefhebbers én met de musici.

De diners zijn dit jaar als volgt gepland:

Zaterdag 27/07: Sciano, Scuderia del Granduca
Zondag 28/07: Asciano, La Pace
Maandag 29/07: Chiusure, La Torre
Dinsdag 30/07: Asciano, La Mencia
Woensdag 31/07: Pienza, Sant Anna in Camprena
Donderdag 01/08: Asciano, Amor Divino
Vrijdag 02/08: Asciano, Piazza del Grano
Zaterdag 03/08 : Pienza, Sant Anna in Camprena

VERBLIJF

Wij informeren u graag over een aantal logeermogelijkheden in de buurt.
Het Festival Crete Senesi is echter niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in prijs of aanbod noch voor de kwaliteit van het aangeboden logies; het aanbod is immers onderhevig aan veranderingen en wissels buiten onze wil om.


GROEPSREIZEN

Heeft u interesse in een georganiseerde groepsreis?
Check dan graag deze suggesties :


PROGRAMMA'S


VIDEO